Ingredience
- 250 g tvarohu v alobalu
- 100 ml plnotučného mléka
- 1 vejce
- 120 g polohrubé mouky + na podsypání
- ½ lžičky soli
- tuk na smažení (ghí, máslo nebo řepkový či slunečnicový olej)
Ať už na sladko či na slano třeba jako originální svačinku, se Syrniki se nespletete. Tato východoevropská specialita z tvarohu nás doslova nadchla. Křupavý zlatý povrch a vláčný tvarohový střed. Nenechte se odradit lepivostí těsta a s pomocí mouky vytvarujte nadýchané placičky.
Recept vznikl ve spolupráci s Kulinaria.cz
Postup
Tvaroh ruční metlou rozmíchejte s vejcem a mlékem. Do této směsi přidejte polohrubou mouku a sůl. Společně vypracujte husté lepivé těsto.
Na hojně pomoučeném válu (těsto se opravdu dost lepí) rukama vytvarujte váleček o velikosti přibližně celého bramborového knedlíku. Ten rozdělte na cca 8-9 stejných dílu. Z každého pak vytvarujte placičku asi 1.5 cm vysokou.
Ve velké pánvi na tuku smažte z obou stran dozlatova syrniky. A pak je servírujte se zeleninou na slano nebo sladké s ovocnou zavařeninou.
Můžete je také zabalit jako svačinku do školy či na cesty.