Syrniki | Coolinářka
29. 5. 2024

Syrniki

Ingredience

  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 120 g polohrubé mouky + na podsypání
  • ½ lžičky soli
  • tuk na smažení (ghí, máslo nebo řepkový či slunečnicový olej)

Ať už na sladko či na slano třeba jako originální svačinku, se Syrniki se nespletete. Tato východoevropská specialita z tvarohu nás doslova nadchla. Křupavý zlatý povrch a vláčný tvarohový střed. Nenechte se odradit lepivostí těsta a s pomocí mouky vytvarujte nadýchané placičky.

Recept vznikl ve spolupráci s Kulinaria.cz

Postup

  1. Tvaroh ruční metlou rozmíchejte s vejcem a mlékem. Do této směsi přidejte polohrubou mouku a sůl. Společně vypracujte husté lepivé těsto.

  2. Na hojně pomoučeném válu (těsto se opravdu dost lepí) rukama vytvarujte váleček o velikosti přibližně celého bramborového knedlíku. Ten rozdělte na cca 8-9 stejných dílu. Z každého pak vytvarujte placičku asi 1.5 cm vysokou.

  3. Ve velké pánvi na tuku smažte z obou stran dozlatova syrniky. A pak je servírujte se zeleninou na slano nebo sladké s ovocnou zavařeninou.

  4. Můžete je také zabalit jako svačinku do školy či na cesty.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu