Ingredience
- 1 kelímek bílého řeckého jogurtu
- ½ stroužku česneku
- 1 lžíce másla
- ½ lžičky sladké papriky
- ½ lžičky chilli
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 2 vejce
- 1 lžíce octa
- sůl a pepř
- čerstvý kopr
Možná si turecká vejce dáváte k snídani ve vašem oblíbeném bistru. Dnes Vám ukážu, jak jednoduše si je můžete připravit doma.
Recept vznikl ve spolupráci se www.skinny.cz a jeho video verzi můžete shlédnout jejich IG zde .
Postup
V malém hrnci rozpusťte máslo a na velmi mírném plameni ho svařte s paprikou, chilli a římským kmínem. Takto ochucené máslo můžete přecedit přes sítko.
Zastřená vejce snadno připravíte následujícím způsobem. Do vroucí vody dejte asi lžíci octa. Do něho vyklepněte vejce a vařte je cca 3 minuty. Pak je opatrně děrovanou naběračkou vyjměte.
Do řeckého jogurtu zamíchejte nasekaný stroužek česneku, osolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Takto připravený jogurt dejte lžící na talíř a uprostřed položte zastřená vejce.Kořeněným máslem pokapejte jogurt i vejce a celou porci ozdobte čerstvým koprem, lehce osolte a opepřete.
Podávejte s opečeným toustem nebo pita chlebem.

