Turecká vejce Çilbir | Coolinářka
12. 6. 2025

Turecká vejce Çilbir

Ingredience

  • 1 kelímek bílého řeckého jogurtu
  • ½ stroužku česneku
  • 1 lžíce másla
  • ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce octa
  • sůl a pepř
  • čerstvý kopr

Možná si turecká vejce dáváte k snídani ve vašem oblíbeném bistru. Dnes Vám ukážu, jak jednoduše si je můžete připravit doma.

Recept vznikl ve spolupráci se www.skinny.cz a jeho video verzi můžete shlédnout jejich IG zde .

Postup

  1. V malém hrnci rozpusťte máslo a na velmi mírném plameni ho svařte s paprikou, chilli a římským kmínem. Takto ochucené máslo můžete přecedit přes sítko.

  2. Zastřená vejce snadno připravíte následujícím způsobem. Do vroucí vody dejte asi lžíci octa. Do něho vyklepněte vejce a vařte je cca 3 minuty. Pak je opatrně děrovanou naběračkou vyjměte.

  3. Do řeckého jogurtu zamíchejte nasekaný stroužek česneku, osolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem.
    Takto připravený jogurt dejte lžící na talíř a uprostřed položte zastřená vejce.

  4. Kořeněným máslem pokapejte jogurt i vejce a celou porci ozdobte čerstvým koprem, lehce osolte a opepřete.
    Podávejte s opečeným toustem nebo pita chlebem.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu