Křenová pomazánka s červenou řepou | Coolinářka
22. 1. 2017

Křenová pomazánka s červenou řepou

Ingredience

  • 1 menší červená řepa
  • křenový termizovaný sýr (např. Lučina)
  • 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • olivový olej
  • bazamiková redukce (nemusí být)
  • sůl
  • pepř

Pečenou červenou řepu jsem si moc oblíbila, skvělá je například v salátech, hned tři můžete najít zde: https://www.coolinarka.cz/kategorie-4 .
Dnes mám pro vás velmi jednoduchý recept na pomazánku, která má nejen nevšední barvu, ale i chuť! Třeba vás inspiruji k přípravě rychlé večeře nebo pohoštění pro návštěvu.

Postup

  1. Nejprve dejte upéct červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 stupňů

  2. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a osolte

  3. Řepu zabalte do alobalu a dejte péct v malé zapékací misce

  4. Řepa je měkká po cca 30-40 minutách pečení.
    Po upečení a vystydnutí řepu oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle

  5. Teď ji smíchejte s křenovým sýrem a nasekanými vlašskými ořechy

  6. Pomazánku dosolte a opepřete dle chuti.
    Dobrou chuť!

    (poznámka: výborná je také varianta, kdy použiji místo křenového sýru, krémovou zakysanou smetanu)

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu