Vaječná pomazánka bez majonézy | Coolinářka
23. 4. 2019

Vaječná pomazánka bez majonézy

Ingredience

  • 3-4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 menší zralá avokáda
  • ⅓ papriky
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • chilli vločky (nemusí být)

Po velikonocích přijde každý recept, jak zpracovat vejce natvrdo, vhod. Ten dnešní na oblíbenou vaječnou pomazánku je netradiční v použití avokáda místo majonézy.

Postup

  1. Uvařená vejce rozkrojte napůl, vyjměte žloutek a dejte ho do mixéru nebo kutru.
    Ke žloutkům přidejte oloupaná avokáda, citronovou šťávu, trochu soli a pepře

  2. Vše rozmixujte dohladka

  3. Vaječné bílky nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak papriku.
    Nakrájené bílky smíchejte s avokádovou směsí a přidejte nasekanou pažitku

  4. Dle chuti pomazánku osolte a opeřete.
    Servírujte s pečivem, případně posypané chilli vločkami.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu