Pizza alla carbonara | Coolinářka
9. 9. 2015

Pizza alla carbonara

Ingredience

  • NA NÁPLŇ
  • 80 g slaniny nebo pancetty
  • 50 ml smetany
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 60 g nastrouhaného parmazánu
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • NA TĚSTO
  • 230 g hladké mouky
  • 120 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 kostky droždí
  • mozzarella

Tato pizza je hříšně dobrá, ale stejně tak je i hříšně nezdravá… Proto dietáři, dá nečtěte! 🙂 Špagety alla carbonara dělám často a ráda, proto když jsem narazila na slavném zahraničním blogu Lady and pups (http://ladyandpups.com/) na tento recept, hned jsem se ho rozhodla zkusit. A rozhodně se s vámi o něj chci podělit, protože je to velká dobrota!

Postup

  1. Nejprve si připravme těsto:
    Já dělám úplně základní těsto na pizzu, je křupavé a chuťově moc dobré

  2. Toto množství vydá na jednu velkou nebo dvě malé pizzy

  3. Těsto zadělávám v domácí pekárně nebo můžete postupovat klasicky (kvásek + hnětení)

  4. Já používám pekárnu, kam postupně dám vodu, olej, mouku, sůl a rozdrobené droždí a nechám těsto zadělat a vykynout

  5. Mezi tím si připravme náplň:
    Nastrouhejte asi 60 g parmazánu nebo sýru podobného typu

  6. Ten přidejte do misky s vejcem a žloutkem, přidejte smetanu a čerstvě namletý pepř a vše důkladně prošlehejte až vám vznikne hladká tekutina, na kousky sýru můžete použít ponorný mixér

  7. Pancettu nakrájejte na menší kousky a na pánvi ji restujte dokud nezačne zlátnout

  8. Přiznám se, že u nás se nedá pancetta dost dobře sehnat, tak ji nahrazuji slovenskou slaninou (poznámka pro Hradečáky: ze slovenských specialit ve Futuru nebo na Kolibě)

  9. Po vykynutí těsta ho ideálně přímo na plechu s pečícím papírem nebo ve formě na pizzu, prsty vytvarujte do placky, tak aby okraje tvořili takovou hráz pro tekutou náplň

  10. Nyní na pizzu přidejte na kousky natrhanou mozzarellu a dejte ji péct na 200 stupňů dokud sýr i těsto nezezlátne.
    Nakonec na téměř dopečenou pizzu přidejte orestovanou slaninu, čerstvý tymián (nemusí být) a vše zalijte vaječnou směsí

  11. Nedosolujte, slanina a parmazán jsou slané dost

  12. Takto připravenou pizzu dejte zapéct na pár minut do trouby a je hotovo!
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu