Portobello s petrželovou Ricottou a sýrem Halloumi | Coolinářka
10. 10. 2015

Portobello s petrželovou Ricottou a sýrem Halloumi

Ingredience

  • 5 - 6 středních žampionů Portobello
  • 250g sýru Ricotta
  • 2 hrsti lístků plocholisté petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 žloutek
  • 100 g sýru Halloumi
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • sůl

Recept na zapékané plněné žampiony Portobello už tu jedem mám (https://www.coolinarka.cz/recept-19) a protože tato úprava je u nás velmi vděčná, zkusila jsem ještě jednu variantu, inspirovala jsem se zde: http://notenoughcinnamon.com/. Sýr Halloumi jsem často opékala v létě na grilu, ale stejně ho lze upravit i na pánvi a společně s žampiony nadívanými Ricottou ochucenou petrželí, tvoří doslova harmonii chutí! Navíc je vše raz dva hotovo, zkátka ideální rychlá večeře… Vyzkoušejte!

Postup

  1. Nejprve si připravte petrželovou Ricottu

  2. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, špetku soli a jemně nasekaný česnek

  3. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění

  4. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků

  5. Pak ho zamíchejte do Ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem

  6. Sýr Halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova

  7. Pak je nakrájejte na kostičky.
    Z klobouků žampionů Portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
    Naplněné houby poklaďte kostičkami Halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem

  8. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 – 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
    Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu