Ingredience
- na dvě porce:
- 3 plátky světlé tlačenky z Chovservis
- 1 čerstvá paprika
- 8 velkých kapar
- ½ červené cibule
- 2 jarní cibulky (zelená část)
- na zálivku:
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce octa
- 2 špetky soli
- čerstvě mletý pepř
Jako ambasadorka soutěže Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje vám dnes představím soutěžící Chovservis a.s., který usiluje o výhru hned se třemi produkty: selskou paštikou, kmínovou klobásou a světlou tlačenkou, ze které jsem připravila dnešní recept na tlačenkový salát.
Hlasovat můžete na https://www.potravinarroku.cz/soutez až do konce srpna.
Postup
Nejprve si olej, ocet, sůl a pepř promíchejte v misce nebo protřepte v zavřené zavařovačce.
Tlačenku nakrájejte na kostičky, na podobně velké kousky nakrájejte i čerstvou papriku. Červenou cibuli nasekejte na měsíčky.
Vše promíchejte v míse se zálivkou a pak přendejte na talíře. Každou porci posypte nasekanou zelenou částí jarní cibulky a poklaďte kaparami.
Salát podávejte s čerstvým pečivem a chlazeným pivem.